Polisanmälan

Mats Löf har nu polisanmält kyrkogårdsförvaltningen/Kristine Jensen för intrång i upphovsrätten. Mats har inte fått något svar på sin vädjan om erkännande och dialog. Tvärtom kör kyrkogårdsförvaltningen på med provgrävningar och borrningar i parken som ska ge mer underlag för en kostnadskalkyl. Kyrkogårdsförvaltningen har satt upp informationslappar i området bland annat på Järva DGP´s anslagstavla 7m från Årets Park-skylten, bredvid en A3 som Mats satt upp innan. På kyrkogårdsförvaltningens lapp står det” den planerade begravningsplatsen på och kring Granholmstoppen” Osynliggörandet är totalt.

Kristine Jensen skriver i ett dokument den 7 september 2017 för Nordisk kongres för kyrkegarde i Köpenhamn. Alltså en vecka efter att Järva DGP nominerats till årets park. Hon skriver om ready made och att landskapet innehåller många historier men inget om att det är Järva DiscGolfPark skapat av Mats och Jonas Löf.

”Landskapets karaktär på Järva Begravningsplats ska inte förvandlas till en symbolisk gestaltad kyrkogård. I stället ska landskapet uppfattas som något “ready-made” som i sig självt rymmer många historier och manga slags landskap.”

”Järva begravningsplats ligger i ett kulturlandskap där områdets naturvärden förhöjs genom utvecklingen av begravningsplatsens nya funktioner, nya landskap och framtida drift och vård.”

”Platsen för den nya begravningsplatsen ligger inom Igelbäckens Kultureservat som sedan 2006 är skyddat enligt miljöbalken. Syftet med reservatet är att för framtiden bevara ett rikt kulturlandskap med stort värde för friluftslivet, den regionala grönstrukturen och Stockholms biologiska mångfald.”

Nordisk Kongres for Kyrkegarde Kristine Jensen TXT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *